Team

 

 

‘To be inspired is great, to inspire is incredible’

Agulhas

Over ons…

Onze eerste kennismaking met Afrika was in 2009. Een prachtige reis van 6 weken door Namibië en Zuid Afrika. Hier raakten wij besmet met het beroemde ‘Afrika reisvirus’, we wisten zeker dat we hier graag weer voor een langere periode terug wilden komen.

Dromen…

Al jaren droomden wij van een wereldreis. Eerst dachten wij met een rugzak per openbaar vervoer de wereld rond te gaan maar na ons bezoek aan Afrika zagen wij de voordelen van een avontuur met onze eigen auto.
Zelf beslissen wanneer verder gaat, niet uren lang op een busstation rondhangen en kunnen stoppen waar je maar wilt.
Natuurlijk ook zelf de weg beleven, rijden wordt reizen, immers:
“de weg naar meer genieten is meer genieten van de weg.”

Bahariya Whithe Desert Egypt
Ibex Deathroad Bolivia

Avontuur…

In maart 2013 was het zover: met een open en nieuwsgierige blik vertrokken wij samen met onze Land Rover Defender naar verderop gelegen gebieden. Wij lieten ons verrassen door nieuwe en bijzondere situaties, gevormd door de natuur, mensen en dieren. Ploegend door het zand, klimmend over rotsen en glibberend over ijs en zoutvlaktes reisden wij door dit geweldige avontuur wat in totaal 27 maanden in beslag nam. Bijna 110.000 km legden wij af door onbekende gebieden in 34 verschillende landen van Eurazië, Afrika en Latijns Amerika waarbij we maar liefst 62 grensovergangen tegenkwamen.

Onderweg hebben we een website, ibeXperience, bijgehouden waar onze reis ervaringen hebben beschreven.

Nieuwsgierig…

Gedreven door een sterk verlangen wat niet simpelweg te verklaren was als de zin in avontuur maar meer een nieuwsgierigheid naar wat zich achter de horizon afspeelde en waar de paden toe leidden. Het doel was niet om van A naar B te komen, maar om onderweg te ruiken, te proeven en te ervaren: te reizen. Hobbelige en stoffige sporen die tot in de zinderende verte reikten, door los zand en gaten zo diep als maankraters. Door woestijnen en ruige gebergtes, over vlaktes die zo wijds waren dat wij ons heel klein en bijna verloren voelden.

 

Owl Sossusvlei Namibia
Ibex Adventures

Ibex Adventures…

Omdat wij sterk het verlangen voelden om meer mensen te laten genieten van het reizen zoals wij dat deden besloten wij bij terugkomst in Nederland Ibex Adventures op te richten. Ibex Adventures richt zich tot reizigers die niet aan het strakke schema en reisgroep van de overland trucks vast willen zitten maar tegelijk ook niet geheel onafhankelijk willen reizen over het voor vele toch nog onbekende continent. Graag delen wij onze kennis en ervaring en bieden daarom begeleide 4×4 auto reizen aan door het schitterende Afrikaanse landschap. Wij reizen mee als begeleiders en zullen niet alleen bekende maar vooral ook onbekendere plekken bezoeken. Wij kennen de wegen en de mooie plekjes, zijn bekend met de lokale gebruiken en bieden hulp bij de grensovergangen.Naast het enthousiasme en de sterke gedrevenheid staan de technische autokennis en rijvaardigheid van Ray en de organisatorische kracht van Wendy garant voor een onvergetelijke reis. Het betreft geen compleet verzorgde vakantie maar een geweldig avontuur onder begeleiding, waarbij vrijheid een grote rol speelt.

Wij kijken er naar uit om met jullie samen te reizen. Informeer gerust wanneer welke reizen in de planning staan en geniet mee van het overland avontuur!

Wendy Gieben & Raymond Bleijenberg.

Ibex kaart van onze wereldreis

Avontuur…

Ga mee en beleef een geweldig avontuur onder deskundige begeleiding van overland experts.

Concept…

Hoe is de manier waarop wij reizen ontstaan?

Informatie…

Informeer gerust wanneer welke reizen in de planning staan en geniet van het overland avontuur!