Ibex Adventures logo Africa outline zwart
Solitaire Namibia

Solitaire


Vandaag een korte rit, van ‘maar’ 150 km, richting Sossusvlei. Langs mooie bergen en het Naukluft park. We zien struisvogels, gemsbokken en zebra’s, die zijn hier iets bruiner en iets kleiner, meer zoals een pony.

Al snel komen we in Solitaire aan, een plaatsje bekend uit het boek dat Ton van der Lee erover schreef. Hij woonde hier een aantal jaar, toen er alleen een benzinestation en een general store was. Hij heeft er een restaurant geopend, en ook een campsite. Inmiddels is het verder uitgegroeid met een luxe lodge en er is een bakkerij waar je heerlijke appeltaart kunt eten. Dat doen we en we hebben de rest van de dag geen voedsel meer nodig, denk ik. Alex heeft het boek net gelezen en Wendy is er nu in bezig, beiden lopen rond om te kijken hoe Solitaire er in werkelijkheid uitziet. Het is er in ieder geval flink druk met toeristen!

Via een weg door de bergen, die als een achtbaan op en neer gaat, rijden we lekker door naar onze plek van bestemming. Een leuke campsite aan de rivier de Tsauchab, waar het hele jaar, dus ook nu nog, een beetje water in staat. Het is 45° in de schaduw. Er zijn 3 rock pools (fontyn in het Afrikaans) maar we wachten tot half 4 met ons onderdompelen, als de zon niet meer zo hoog staat. Er zwemmen zelfs wat vissen in, meervallen (catfish).
We zijn omgeven door mooie bergen met horizontale lijnen van verschillende steensoorten, net zebra’s. Als het straks iets afkoelt, zullen we heerlijk slapen.