Beleef Afrika zelf maar niet alleen

Ontdek het echte Afrika

Over Ibex Adventures, waarom en hoe wij reizen.

Daktent reizen in Botswana

Beleef Afrika zelf maar niet alleen

Bij Ibex Adventures geloven we dat je elke reis als een avontuur kan beleven. Wij organiseren onvergetelijke begeleide self-drive tours door zuidelijk Afrika. Onze reizen door Namibië, Botswana en Zimbabwe zijn jouw ticket naar een spannende kampeerreis, waar je in een daktent onder de sterren slaapt.

Wat onze reizen bijzonder maakt is het feit dat je zelf in je eigen 4×4 huurauto rijdt. Als je onderweg even bij een dorpje wilt stoppen, om wat fruit of souvenirs te kopen of om met de vriendelijke bevolking te praten, dan kan dat. Hiermee onderscheiden wij ons van de overland-trucks die alleen stoppen op vastgestelde plaatsen.

Hoe wij reizen

Wij als ervaren Afrika reizigers willen je graag ondersteunen en al het moois laten zien.

Wij zoeken naar de juiste balans tussen cultuur, natuur en avontuur.

Tijdens de routes door de afgelegen gebieden staan een positieve instelling en de bereidheid om elkaar te helpen garant voor een geweldig avontuur.

Kleine groepen

Doordat wij uitsluitend met kleine groepen reizen komen we op de mooiste plaatsen.

Reizen in kleine groepen
Fotografie reis Botswana

Fotografie

Neem de tijd om de mooiste foto’s te maken. Kies je eigen route door de natuurparken, speurend naar wild en je bepaalt zelf hoe lang en bij welke dieren je blijft kijken.

Afrika is bijzonder geschikt voor fotografie. Niet alleen door het wild en de kleurrijke vogels, maar ook door de landschappen en schitterende wolkenformaties.

Het natuurlijke heldere licht levert prachtige beelden op. De ondergaande zon of opkomende maan mag je niet missen.

Kamperen

Ibex Adventures reizen zijn in basis kampeer reizen. De auto’s zijn uitgerust met een daktent.

Kamperen met een daktent in de Afrikaanse wildernis biedt een ongeëvenaarde ervaring.

Het opzetten van de daktent is gemakkelijk en snel. Bovendien biedt een daktent een goed slaapcomfort.

Tijdens onze reizen maken we vooral gebruik van campings, waar douche en toilet faciliteiten aanwezig zijn en soms ook een zwembad om te relaxen.

Maar, we gaan ook wild kamperen. Met de sterrenhemel als plafond en de geluiden van de natuur, is wildkamperen met een daktent in Afrika een betoverende ervaring die je voor altijd bijblijft.

Camping Botswana
Lokale Markt Fruit

Koken

Eenmaal onderweg stoppen we voor onze boodschappen voornamelijk bij kleine markten waar lokale seizoensproducten verkocht worden.

Koken doe je zelf, of gezamenlijk met de groep, zodat je volledig vrij bent in wat je eet. Wil je iedere avond een “braai” op een houtvuur of heb je liever een vegetarische maaltijd, alles is mogelijk.

Het kan soms ook makkelijker. Op enkele campsites zijn restaurants aanwezig waar je heerlijk kunt eten en nagenieten van de spannende dag.

Over ons

Wij zijn Wendy & Raymond. Onze eerste kennismaking met Afrika was in 2009. Een prachtige reis van 6 weken door Namibië en Zuid Afrika. Hier raakten wij besmet met het beroemde ‘Afrika reisvirus’, we wisten zeker dat we hier graag weer voor een langere periode terug wilden komen.

In maart 2013 was het zover: met een open en nieuwsgierige blik vertrokken wij samen met onze Land Rover Defender naar verderop gelegen gebieden.

Wij lieten ons verrassen door nieuwe en bijzondere situaties, gevormd door de natuur, mensen en dieren.

Ploegend door het zand, klimmend over rotsen en glibberend over ijs en zoutvlaktes reisden wij door dit geweldige avontuur wat in totaal 27 maanden in beslag nam.

Onderweg hebben we een website, ibeXperience.nl bijgehouden waar onze reis ervaringen hebben beschreven.

Ibex Adventures Team
Prachtige leegte van Dorob NP

Daarom Ibex Adventures

Om onze mooie ervaringen en de manier van reizen te delen zijn wij in 2016 Ibex Adventures gestart.

Ibex Adventures is voor reizigers die niet aan het strakke schema en de grote reisgroep van de overland-trucks vast willen zitten, maar ook niet alleen willen reizen over het voor velen onbekende continent.

Graag delen wij onze kennis en ervaring, daarom bieden wij begeleide 4×4 huurauto reizen aan door het schitterende Afrikaanse landschap.

Zelf reizen wij mee als begeleiders. Onderweg bezoeken we niet alleen de bekende, maar vooral ook minder bekende gebieden van de regio.

Wij kennen de wegen, de route door de rivier, de mooie wild kampeer plaatsen en laten je graag meegenieten.

Makgadikgadi aan de rivier

Ga mee op reis!

Sluit je bij ons aan en beleef Afrika zelf maar niet alleen!