Rondreis Namibië Het Ruige Noorden

Overzicht
Namibië Het Ruige Noorden Map

Ben je klaar voor een rondreis door het ruige noorden van Namibië? Een onvergetelijk avontuur met Ibex Adventures?

Tijdens deze 21-daagse 4×4 daktent reis ontdek je de pure kant van Namibië. Omdat geen dag hetzelfde is, leer je de noordelijke regio echt kennen.

Ontmoet de Himba-gemeenschap en leer over hun tradities maar sta ook oog in oog met de mooiste wilde dieren in het beroemde Etosha National Park.

Verken samen met ons schijnbaar onbegaanbare routes. Ontspan bij de Epupa waterval voordat we de sporen over het ruige terrein in Kaokoland volgen.
Laat je betoveren door de adembenemende landschappen van Damaraland en ontmoet de lokale bevolking.

Bij Brandberg bewonder je de eeuwenoude rotstekeningen van de San .

Geniet van het spectaculaire wildkamperen tijdens deze 21-daagse daktent rondreis.

Boek nu en omarm het avontuur in het ruige noorden van Namibië met Ibex Adventures!

wanneer

6 – 27 September 2024

self drive 4x4

Zelf rijden in een 4×4

daktent

Slapen in een daktent

wildparken

Bezoek de mooiste wildparken

kampvuur

Avontuurlijk kamperen

STO Garant logo

Veilig boeken met STO Garant

✯ Bijzondere landschappen in Damaraland

✼ Bezoek een Himba kraal, een unieke ervaring

❃ Ontdek de wildernis met Ibex Adventures

✲ Technische ondersteuning en hulp bij 4×4 rijden

✤ Nederlandse reisbegeleiding

prijs

Prijs vanaf € 3350,00 pp

Prijzen

Prijzen 2024:

De prijs gebaseerd op 2 personen in 1 auto met 1 twee persoons daktent is v.a. € 3.825,00 p.p.
Prijs o.b.v. 3 personen in 1 auto met 2 daktenten v.a. € 3.350,00 p.p.
prijzen per 01-12-2023*

1 persoonstoeslag en of een 4e persoon in 1 auto op aanvraag.


Wil je niet alle nachten in de daktent slapen, boek dan het Pluspakket.
Een goede mix van ca. 12 overnachtingen in bijvoorbeeld een Lodge, Safaritent, Rondavel of B&B en de rest op campsites of wildkamperen.

Toeslag o.b.v. 2 volwassenen per Pluspakket boeking, v.a. € 1.600,00 euro p.p.

De Basisprijs is inclusief:

Luchthaven transfer in Windhoek.
Alle campsite overnachtingen zoals genoemd op basis van logies.
3x Entree Etosha NP.
Basis pick-up 4×4 met daktent, Toyota Hi-lux, Ford Ranger of vergelijkbaar, op basis van beschikbaarheid.
Basisverzekering van de huurauto.
Camping uitrusting voor het aantal geboekte personen, met onder andere:
Tafel, stoelen, kookgerei, servies, gasbrander, bbq rooster en een ca.40 liter koelkast.

De huurprijs van de auto is opgenomen in de genoemde basisprijs, maar de hoofdboeker gaat een verbintenis aan met de auto verhuurder gedurende de reisperiode. De regels van de verhuurder zijn bindend en er wordt een borg berekend. Voor de borg is een creditcard noodzakelijk. Standaard wordt er uitgegaan van 1 bestuurder van minimaal 23 jaar oud en met tenminste 3 jaar rijervaring.

Het aantal bestuurders kan tegen meerprijs uitgebreid worden. De standaard verzekering kan uitgebreid worden.

De basisprijs is exclusief:

Vliegtickets.
Upgrade van de auto naar bijvoorbeeld een Toyota Land Cruiser of 4×4 met camper unit.
Verlaging van het eigen risico of hogere dekking van de autoverzekering.
Eventuele tol of lokale belastingen, boetes etc.
Brandstof.
Eten en drinken.

Voorbeelden van geweldige excursies die apart bij te boeken zijn:

Otjiwa Neushoorn tour
Zonsondergang game drive
Bezoek aan het Cheetah Project
Kano tocht
Vissen
Bezoek aan een Himba dorp
San Rotstekeningen
Cape Cross Seal Colony
en nog veel meer….

Deze reis start en eindigt in Windhoek, Namibië

De beschreven route en getoonde prijzen zijn onder voorbehoud en gebaseerd op deelname van minimaal 3 en maximaal 5 gasten-auto’s per reis. Prijswijzigingen zijn mogelijk tot het moment van boeken.

Rijden in konvooi

Zelf rijden in je eigen (huur) 4×4.
Waar het kan ben je vrij om je route te kiezen, ’s avonds ontmoeten we elkaar op een afgesproken plek.
Niet alle gebieden op deze route zijn geschikt om alleen te bereizen. Op plekken waar alleen rijden niet verantwoord of niet toegestaan is, rijden we in in de buurt van elkaar zodat wij elkaar kunnen helpen.

Raymond en Wendy rijden in een eigen auto mee. Deze auto is uitgerust met zandladders, lier, hi lift jack en gereedschap.

Reisimpressie

Rondreis Namibië Het Ruige Noorden

Beleef het echte Namibië

Tijdens deze avontuurlijke 21-daagse 4×4 daktent reis zie je ook de minder bekende gebieden van Namibië.

Ontdek de betoverende gebieden van het noordelijk deel van Namibië, waaronder bijzondere ontmoetingen met de Himba-gemeenschap, een reis langs de Kunene rivier en het spektakel van de Epupa Falls en het spotten van de Big five in Etosha.

Wildlife spotten

Omdat de dieren het heetst van de dag mijden gaan we al vroeg in de ochtend naar Etosha, een van de grootste natuurparken in zuidelijk Afrika waar de wilde dieren zich verzamelen bij waterplaatsen. Terwijl jonge zebra’s spetteren en pumba’s strijden om een plekje aan de drinkplaats buigt de buffel diep voorover om te kunnen drinken. Van modderige olifanten tot spelende impala’s, maar ook luierende leeuwen en fantastische vogels, wat is het toch geweldig om wildlife te spotten!

Op een bijzondere farm ontmoeten we cheetah’s die hier herstellen tot er een nieuwe thuis gevonden is. Door deze plek te bezoeken steunen wij de organisatie en kunnen we een kijkje nemen bij deze mooie dieren.

Fantastische landschappen en kamperen

Prachtige routes door zeer afwisselende landschappen. Afgelegen routes in Kaokoland, over grove keien maken dit gebied extra uitdagend, maar omdat dit een begeleide konvooi reis is, waarbij we elkaar helpen, terwijl je toch zelf kan rijden, komen we veilig en gecontroleerd op onze volgende bestemming aan. Een prachtige route over uitgestrekte vlaktes met de mooiste kleuren. Maar we doorkruisen ook droge rivierbeddingen vol diep poeder zacht zand,en bewonderen we de indrukwekkende Epupa Falls. Het landschap verandert snel en verrast ons steeds opnieuw. 

‘s Avonds maken we een kampvuur met elkaar, kamperen we in het wild, gewoon omdat het kan, maar ook genieten we van kleinschalige campsites en natuurlijk slapen we heerlijk onder de sterren in de daktent.

Cultuur en ontmoetingen

Tijdens deze Rondreis in Namibië ontmoeten we de lokale bevolking, bewonderen de traditionele kledij van de Herero dames waarbij de Victoriaanse jurken met bijpassend hoofddeksel het landschap extra kleur geven. We maken kennis met de Himba-gemeenschap en leren over hun tradities in de nomadendorpen en genieten, net als bij de Herero dames, van de traditionele kledij, bij de Himba gemaakt van leer en kralen.
Ook de Damara bevolking kent nog vele oorspronkelijke gebruiken waar ze ons graag meer over vertellen. Volg ook de prachtige rotsroute naar de vallei vol oude rotstekeningen van de San, de oorspronkelijke bewoners van Namibië.

ter Conclusie:

De 21-daagse rondreis door het ruige noorden van Namibië belooft avontuur en vrijheid onder deskundige begeleiding, deze Afrika reis wil je niet missen!

Praktisch
STO Garant
STO Garant een reisgeld garantiefonds. Uw boekingsbedrag beschermd.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant

Telefoon en internet

Uiteraard wil je zo nu en dan contact houden met het thuisfront om ze te vertellen over al je fantastische ervaringen tijdens je vakantie in Afrika. Maar let op: bellen en sms’en van Afrika naar Nederland, en gebuik van het “nederlandse internet” is duur.
Internet is regelmatig aanwezig in de bar van de campsite. Dit is niet altijd snel maar meestal goed genoeg voor e-mail en whatsapp.

De kosten verschillen per locatie, maar internet is veruit de goedkoopste manier om contact met thuis te hebben. Lokaal kan je een geregistreede simkaart (geen e-sim) aanschaffen maar dat kan veel tijd kosten in de winkel. Thuis een e-sim (bijvoorbeeld Airalo) aanschaffen is de gemakkelijkste optie, zeker als jouw telefoon geen extra simkaart slot heeft.

Geld en geldautomaten

Er zijn steeds meer geldautomaten in de grotere steden waar je met de gangbare buitenlandse kaarten kunt pinnen. Maar niet iedere automaat accepteert alle buitenlandse kaarten en de uitgifte is soms laag. Je kunt dan meestal wel 2 keer pinnen bij dezelfde automaat. Lodges en aanbieders van excursies accepteren meestal ook Visa en Mastercard creditcards.

Visum en paspoort voor zuidelijk afrika

Op dit moment heb je als houder van een Nederlands paspoort voor Namibië, Zuid-Afrika en Botswana geen visum nodig. Controleer altijd vooraf zelf bij de desbetreffende ambassade of je een visum nodig hebt en of de regels voor jouw paspoort nog correct zijn.
Het paspoort dient meestal nog 6 maanden na terugkomst van de reis geldig te zijn. Verder moeten er in het paspoort nog tenminste twee blanco pagina’s naast elkaar zijn voor de nodige stempels en documenten.

Verzekeringen

Het afsluiten van een reisbagage en reisongevallen verzekering is verplicht, bij voorkeur een verzekering die ook repatriëring bij bijvoorbeeld Covid vergoed. Daarnaast adviseren wij om een annuleringsverzekering af te sluiten voor het geval je wegens ziekte, ongeval of familieomstandigheden niet zou kunnen vertrekken of wellicht de reis moet onderbreken.

Let op dat de annuleringsverzekering ook samengestelde reizen (pakketreizen) en modules dekt. Het kan belangrijk zijn om jouw medereizigers ook in de annuleringsverzekering op te nemen.
Dit kan bijvoorbeeld via Europeesche verzekeringen of OOM verzekeringen.
De autoverzekering sluit je, ter plaatse, met de autoverhuurder af.

Vaccinaties en gezondheidsrisico’s en Covid

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger zelf verantwoordelijk bent en moet voldoen aan oa de inreisvoorwaarden van het land waar je naar toe gaat. Bekijk de actuele voorwaarden met betrekking tot oa Covid op de website van de Rijksoverheid, Nederlandwereldwijd.nl.
In bepaalde gebieden van Afrika komt malaria voor en worden een aantal vaccinaties aangeraden. Voor de laatste informatie omtrent vaccinaties en malaria verwijzen wij naar website www.ggdreisvaccinaties.nl en de GGD kantoren.
Houd er rekening mee dat inenten vaak ruim 6 weken van tevoren moet gebeuren en dat ook op tijd met de malariakuur gestart moet worden. Neem je inentingsboekje mee op reis.

Foto’s
Rondreis Namibië het ruige noorden 4x4 Begeleiding door Kaokoland
Ondersteuning bij het 4×4 rijden
Mooie campsite in het ruige noorden van Namibië
Ontspannen op de campsite

🌟 Reserveer jouw plek vandaag nog en creëer herinneringen voor het leven!

Wat vinden onze gasten

 • 5 sterren is te weinig voor deze fantastische organisatie. 🤩 Wendy en Ray hadden een mooie avontuurlijke reis voor ons samengesteld door het ruige noorden van Namibië. Alles was zo… read more

  Nicole Raats
  7 januari 2024

  Een weergaloze en onvergetelijke ervaring met de innemende en ervaren gidsen Wendy en Ray!

  Lieven Farkas
  7 januari 2024
 • Gewoon goed, als je zonder zorgen een avontuurlijke reis wil ondernemen, dan moet je Ray en Wendy van Ibex Adventures bij je hebben. Op alle fronten zijn zij deskundig… read more

  Jan Minnen
  7 december 2023

  Wat hebben wij genoten van onze reis met Ibex Adventures. Een onvergetelijk avontuur. Drie weken door Botswana en Zimbabwe. Schitterende campsites, goede uitleg over welke Nationale Parken we… read more

  sjoerd ilse Bloemsma
  7 oktober 2023
 • Wil graag nog iets toevoegen aan de review van Sietske: Wendy en Raymond zijn lekker relaxed, en Raymond is zowel een technisch heel handige fixer (behalve met het achterraam heeft… read more

  Henk Brulleman
  7 januari 2024

  Wij zijn niet van die kuddedieren en Ibex Adventures paste perfect bij onze wensen. Vijf weken lang hebben we de prachtige Afrikaanse natuur écht kunnen ervaren. Met een ‘op maat… read more

  Marileen Loopik
  7 december 2023
 • We hadden een geweldige vakantie in noord Namibie met Raymond en Wendy. Ze brachten ons naar schitterende locaties waar ze zelf al eens geweest waren. Het is een voorrecht om… read more

  Sietske Brulleman
  7 januari 2024

  Wij hadden met Ibex Adventures een nieuwe reis. Ze was super begeleid. De reisleider Ray hadden we al op een eerdere reis leren kennen als een rustige, super aimabele man… read more

  Amaury Verhamme
  7 december 2023
Rondreis Namibië het Ruige Noorden
STO Garant
STO Garant een reisgeld garantiefonds. Uw boekingsbedrag beschermd.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant