Concept

Ibex Adventures

Beleef Afrika zelf maar niet alleen!

Concept

Reizen is onze absolute passie. Het ervaren van verschillende culturen, maar vooral ook de ontmoetingen met wilde dieren en het beleven van de prachtige natuur. Afrika bezit deze verschillende aspecten en heeft daarom ons hart gestolen. Hoewel veel mensen dromen over een zelfstandige reis door Afrika komt het er niet van. Vaak ontbreekt de tijd om het allemaal te organiseren of weet men gewoon niet waar te starten. Soms is de gedachte aan een reis door Afrika ook wel iets té exotisch en onbekend. Wat staat je allemaal te wachten en op wie kan je terugvallen tijdens zo’n reis? Wat als je een lekke band krijgt in een gebied waar maar één auto per dag komt? Uiteindelijk blijkt niet iedereen een zelfstandig avontuur door Afrika aan te willen gaan. Wij hebben nu de ideale oplossing: Beleef Afrika zelf maar niet alleen!

Ibex Adventures specialiseert zich in avontuurlijke begeleide 4×4 auto reizen. Rijden in je eigen 4×4 huurauto onder begeleiding van overland experts. Wij als ervaren Afrika reizigers willen je graag ondersteunen en al het moois laten zien. In Botswana staan we soms zelfs op de snelweg stil, wachtend tot de kudde Olifanten overgestoken is. Namibië staat bekend om zijn gravel wegen maar daar rijden we ook over zandpaden en losse keien. Moed, doorzettingsvermogen en een positieve instelling zijn onontbeerlijk voor deze routes, maar staan garant voor een geweldig avontuur. Doordat wij uitsluitend met kleine groepen reizen, zijn wij flexibel in het reisprogramma en kan de route eventueel aangepast worden naar de wensen van de deelnemers. Wij zoeken naar de juiste balans tussen cultuur, natuur en avontuur. Tijdens deze reis maken we vooral gebruik van campings, soms middenklasse hotels maar ook wild kamperen komt wel eens voor.

Vrijheid speelt voor ons een grote rol. Volg ons op de kleine weggetjes, door water en zand, klimmend over rotsen of neem zelf een doorgaande gravel weg. ’s Avonds treffen we elkaar dan weer op de afgesproken plek. Gezamenlijk steken we de grenzen over en doorkruisen we ruigere gebieden. Koken doe je zelf, zodat je volledig vrij bent in wat je eet.

Graag benadrukken wij dat het geen compleet verzorgde reis betreft, maar een geweldig avontuur onder deskundige begeleiding waarin vrijheid belangrijk is. De reisomschrijvingen zoals deze op de website staan, geven een impressie van de route. Wijzigingen, aanvullingen en aanpassingen zijn altijd mogelijk.
Informeer gerust wanneer welke reizen in de planning staan en geniet van een geweldig overland avontuur!

Marktkraam in Zimbabwe Afrika

Vrijheid…

Met Ibex Adventures bieden wij begeleide 4×4 reizen aan waarin vrijheid een grote rol speelt. Wat onze reizen bijzonder maakt is het feit dat je zelf in je eigen 4×4 huurauto rijdt. Als je onderweg even bij een dorpje wilt stoppen, om wat fruit of souvenirs te kopen of om met de vriendelijke bevolking te praten, dan kan dat. Hiermee onderscheiden wij ons van de overland-trucks die alleen stoppen op vastgestelde plaatsen.

Fotografie…

Neem de tijd om de mooiste foto’s te maken. Kies je eigen route door de natuurparken, speurend naar wild en je bepaalt zelf hoe lang en waar je bij de dieren blijft kijken. Afrika is bijzonder geschikt voor fotografie. Niet alleen door het wild en de kleurrijke vogels, maar ook door de landschappen en schitterende wolkenformaties. Het natuurlijke heldere licht levert prachtige beelden op. De ondergaande zon of opkomende maan mag je niet missen.

Zonsondergang Caprivi Namibië Botswana
relax in de hangmat Botswana

Ontspannen…

Volg ons op de kleine weggetjes, door water en zand, klimmend over rotsen. Maak je geen zorgen over moeilijkere routes, wij ondersteunen je met onze gedegen offroad ervaring. Zie je dat op dat moment toch niet zo zitten? Neem dan zelf een doorgaande gravel weg, ‘s avonds treffen we elkaar weer op de afgesproken plek waar jij alvast lekker hebt kunnen ontspannen bij het zwembad, in een hangmat of vanaf de uitkijkpost omdat je al eerder aangekomen bent. 

Koken…

Boodschappen doe je voornamelijk op kleine markten waar lokale seizoensproducten verkocht worden. Koken doe je zelf, zodat je volledig vrij bent in wat je eet. Wil je iedere avond een braai op een houtvuur of heb je liever een vegetarische maaltijd, alles is mogelijk. Het kan soms ook makkelijker. Op enkele campsites zijn restaurants aanwezig waar je heerlijk kunt eten en nagenieten van de spannende dag. 

Koken op houtvuur in Afrika
Landelijk Zimbabwe Agrika

Flexibel…

Doordat wij uitsluitend met kleine groepen reizen zijn we flexibel in het reisprogramma en kan de route eventueel aangepast worden naar de wensen van de deelnemers. Langs de highlights en van de gebaande paden af. Wij zoeken naar de juiste balans tussen cultuur, natuur en avontuur.

Genieten…

Onderweg zullen wij vooral kamperen. De meeste campsites zijn van alle gemakken voorzien. Soms is het mogelijk om te upgraden naar een hut of kamer. Er zijn in de wildparken ook basic campsites waar we zelf het water mee moeten nemen om te drinken, koken en douchen. De douche bestaat dan uit een emmer met douchekop. Al douchend zie je in de verte een giraffe voorbij wandelen, een leuke ervaring. Samen rijden we door het diepe zand. Wij helpen je bij de grens, met het boeken van excursies en overnachtingen. Het wordt een avontuur om van te genieten.

Koken op houtvuur in Afrika

Avontuur…

Ga mee en beleef een geweldig avontuur onder deskundige begeleiding van overland experts.

Het Team…

Wie helpen u tijdens de reis

Informatie…

Informeer gerust wanneer welke reizen in de planning staan en geniet van het overland avontuur!