Botswana Zimbabwe

Botswana Zimbabwe begeleide 4x4 self drive

Wat hebben wij genoten van onze reis met Ibex Adventures. Een onvergetelijk avontuur. Drie weken door Botswana en Zimbabwe. Schitterende campsites, goede uitleg over welke Nationale Parken we… read more

sjoerd ilse Bloemsma
7 oktober 2023
Overzicht

Botswana Zimbabwe Self Drive

Botswana Zimbabwe Route Map

Ervaar de adembenemende wildernis van met de Botswana Zimbabwe reis van Ibex Adventures.

Ontdek de betoverende Okavango Delta vanuit een lokale kano, de Mokoro.

We rijden door diep zand in het kleurrijke Makgadikgadi National Park in Botswana en de onmetelijk grote zoutpannen. Hier overnachten we onder de sterren.

In Zimbabwe steunen we een project dat zich inzet voor bedreigde wilde dieren, de Painted Dog. De opvang grenst aan Hwange National Park waar deze dieren in het wild leven.

Laat het water van de majestueuze Victoria Falls in Zimbabwe als een mist over je heen komen.

Reserveer vandaag nog en laat je betoveren door deze Botswana Zimbabwe combinatie!

wanneer

September 2025

self drive 4x4

Zelf rijden in een 4×4

slapen in een daktent

Slapen in een daktent

Wildparken Chobe Hwange

Bezoek de wildparken

wildkamperen

Avontuurlijk kamperen

STO Garant logo

Veilig boeken met STO Garant

prijs

Prijs vanaf € 3.385,00 pp

Prijzen

Prijzen 2024:

De prijs gebaseerd op 2 personen in 1 auto met 1 twee persoons daktent is v.a. € 3.875,00 p.p.
prijs o.b.v. 3 personen in 1 auto met 2 daktenten v.a. € 3.385,00 p.p.

Prijzen per 01-12-2023 (onder voorbehoud); 1 persoonstoeslag op aanvraag.

Wil je niet alle nachten in de tent slapen, boek dan het Pluspakket.
Een goede mix van ca. 9 overnachtingen in bijvoorbeeld een Lodge, Safaritent, Rondavel of B&B en de rest op campsites of wildkamperen.

Toeslag o.b.v. 2 volwassenen per Pluspakket boeking, v.a. € 1.600,00 euro p.p.

Deze prijs is inclusief:

Transfer van en naar de luchthaven in Botswana.
Alle overnachtingen op campsites zoals omschreven.

1 x Entree Makgadikgadi National Park.
Een bezoek aan Painted Dog Conservation
1 x Entree Chobe National Park.
1 x Boat Cruise Chobe river.

Basis auto: Toyota Hilux of Ford Ranger 4×4 met daktent (of vergelijkbaar, op basis van beschikbaarheid).
Basisverzekering auto.
Campinguitrusting voor 2 tot 4 personen met onder andere:
Tafel, stoelen, kookgerei, servies, gasbrander, bbq rooster en 40 liter koelkast.

De huurprijs van de auto is opgenomen in de genoemde basisprijs maar de hoofdboeker gaat een verbintenis aan met de autoverhuurder gedurende de reisperiode. De regels van de verhuurder zijn bindend en er wordt een borg berekend. Voor de borg is een creditcard noodzakelijk. Standaard wordt er uitgegaan van 2 bestuurders van minimaal 23 jaar oud en met tenminste 3 jaar rijervaring.

Het aantal bestuurders kan tegen meerprijs uitgebreid worden. De standaard verzekering kan uitgebreid worden.

De basisprijs is exclusief:

Vliegtickets.
Eventuele toeristenbelasting Botswana aan de grens te betalen.
Visum Zimbabwe.
Auto grenskosten, garantstellings verzekering aan de grens met Zimbabwe, roadtax, tol, etc.
Verlaging eigenrisico of hogere dekking van de autoverzekering.
Brandstof.
Eten en drank.

Voorbeelden van geweldige excursies die apart bij te boeken zijn:

Rondvlucht over de Okavango delta.
Mokoro dag trip door de Okavango Delta
Sunset Cruise over de Thamalakane rivier
Vogeltour
Matopos National Park
Neushoorn bezoek in Matopos National Park
Hwange National Park
Victoria Falls
‘Flight of Angels’ Helikopter vlucht over de Vic Falls en of door Batoka Kloof
Tour over de historische brug naar Zambia
Solo Bungee jump van de historische brug
Chobe National Park tour

Deze reis start en eindigt in Botswana

De beschreven route en getoonde prijzen zijn onder voorbehoud en gebaseerd op deelname van minimaal 3 en maximaal 5 gasten-auto’s per reis. Prijswijzigingen zijn mogelijk tot het moment van boeken.

Rijden in konvooi

Zelf rijden in je eigen (huur) 4×4.
Waar het kan ben je vrij om je route te kiezen, ’s avonds ontmoeten we elkaar op een afgesproken plek.
Niet alle gebieden zijn geschikt om alleen te bereizen. Op plekken waar alleen rijden niet verantwoord of niet toegestaan is, rijden we in in de buurt van elkaar zodat wij elkaar kunnen helpen.

Raymond en Wendy rijden in een eigen auto mee. Deze auto is uitgerust met zandladders, lier, hi lift jack en gereedschap.

Reisimpressie

Botswana

Deze fantastische Botswana Zimbawe reis begint met een Mokoro tocht over de Okavango Delta. Giraffen, impala’s en buffels grazen langs de waterkant, terwijl hippo’s badderen en olifanten zich tegoed doen aan verfrissend water.

Het Makgadikgadi National Park is een feest van kleuren en ontmoetingen met wilde dieren. Impala’s dartelen door het gele gras, talloze zebra’s trekken naar de rivier terwijl olifanten knabbelen aan acaciabomen. De enorme zoutvlakte strekt zich voor ons uit en knispert onder onze voeten. Omdat de witte vlakte tot de horizon reikt zien we duidelijk de ronding van de aarde. Baobab-bomen en imposante rotsformaties vormen een schilderachtig decor, terwijl ezelkarretjes, lemen hutjes en zwaaiende kinderen het landschap tot leven brengen.

Zimbabwe

Gezamenlijk steken we de grens naar Zimbabwe over, de visa worden gecontroleerd en in- en uitvoerpapieren van de auto’s moeten geregeld worden. Hier en daar moet er nog wat betaald worden voor verzekeringen en tolheffingen. Het kan zijn dat de politie de auto’s wil checken, uiteraard werken we daar dan vrijwillig aan mee. Afhankelijk van de drukte kunnen alle formaliteiten wel wat tijd in beslag nemen maar tegelijkertijd is het leuk om wat van de Afrikaanse bureaucratie van dichtbij mee te maken.

Ezelkarretjes sjokken over het gravel, mooi gedecoreerde lemen hutjes met kunstig gemaakte rieten daken en zwaaiende kinderen verschijnen langs de kant. Enorme cactusbomen sieren de tuinen, geflankeerd door bloeiende struiken in cerise, geel en oranje. Indrukwekkende rotsformaties sieren de omgeving, enorme keien kunstig opgestapeld als Legoblokken. Doorkijkjes vormen kleine schilderijtjes in het landschap. De rotskleuren variëren van wit via geel naar rood-oranje en bruin en steken mooi af tegen het heldere groen van de bomen.

Painted dog Caprivi

Nieuwsgierig komen een aantal wilde honden onze kant op en zwabberen met hun staart ter begroeting. Deze dieren worden met uitsterven bedreigd, het Painted Dog Conservation Project is van levensbelang voor de bijzondere dieren. Door hen een bezoek te brengen en misschien zelfs vrijwillig iets te doneren steun je deze organisatie.

Met een oorverdovend geluid klettert de enorme watermassa van de Victoria Falls naar beneden. Prachtig heldere kleuren vormen een dubbele regenboog, langs het water tot diep in de kloof. Even verderop worden de kleuren via de donker blauwe lucht op het helder groene gras geprojecteerd, een fantastisch schouwspel. In de verte klinkt het onweer waardoor het dramatische effect versterkt wordt. Naast de watervallen valt er nog veel meer te beleven in deze omgeving.

Terug in Botswana

Rijdend door het diepe zand speuren we naar wilde dieren die net als wij onderweg zijn naar de rivier in Chobe National Park. Kuddes kudu’s, impala’s en buffels kruisen ons pad. Een close-up van olifanten die zich tegoed doen aan drinkwater, slechts meters van ons verwijderd, vormt een van de hoogtepunten van de reis, net als de ontmoeting met leeuwen en welpjes. De dag eindigt met een moment van reflectie aan de rand van het zwembad, waar herinneringen aan uitgestrekte vlaktes en ontmoetingen met wilde dieren nog nagalmen.

Misschien is er nog tijd voor een adembenemende vlucht, in een klein vliegtuigje*, zwevend boven de majestueuze Okavango Delta in Botswana, het grootste delta-gebied van Afrika. Tussen weelderige regenwolken en stralende zonnestralen ontvouwt zich een betoverend schouwspel van kleuren en leven onder ons.

Deze 21-daagse avontuurlijke Botswana Zimbabwe reis biedt een perfecte balans tussen begeleide activiteiten en vrije verkenning.

De reisomschrijvingen zoals deze op de website staan geven een impressie van de route en de belevenissen, vooral de ontmoetingen met de dieren kunnen wij niet garanderen, zij leven immers in het wild!

De excursies met een * zijn optioneel, deze dienen ter plaatse geboekt en betaald te worden.

Praktisch
STO Garant
STO Garant een reisgeld garantiefonds. Uw boekingsbedrag beschermd.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant

Telefoon en internet

Uiteraard wil je zo nu en dan contact houden met het thuisfront om ze te vertellen over al je fantastische ervaringen tijdens je vakantie in Afrika. Maar let op: bellen en sms’en van Afrika naar Nederland, en gebuik van het “nederlandse internet” is duur.
Internet is regelmatig aanwezig in de bar van de campsite. Dit is niet altijd snel maar meestal goed genoeg voor e-mail. De kosten verschillen per locatie, maar internet is veruit de goedkoopste manier om contact met thuis te hebben. Lokaal kan je een geregistreede simkaart (geen e-sim) aanschaffen, maar dat kan veel tijd kosten in de winkel. Thuis een e-sim (bijvoorbeeld Airalo) aanschaffen is de gemakkelijkste optie, zeker als jouw telefoon geen extra simkaart slot heeft.

Geld en geldautomaten

In Botswana gebruikt men de Pula (BWP)
Er zijn steeds meer geldautomaten in de grotere steden waar je met de gangbare buitenlandse kaarten geld kan opnemen. Niet iedere automaat accepteert alle buitenlandse kaarten en de uitgifte is soms laag. Je kan dan meestal wel 2 keer bij dezelfde automaat opnemen. Op de uitbetaaldag kan het heel druk zijn bij de automaten.
Voor Zimbabwe is het iets ingewikkelder. De lokale munt devalueert sterk waardoor je de overheids vergunningen, park entree’s en de brandstof in Amerikaanse Dollar moet betalen. Geld automaten zijn vaak leeg of het is erg druk. Traveler-cheques zijn in Afrika niet te gebruiken. Hotels, lodges en sommige touroperators van de excursies accepteren soms ook Visa en Mastercard creditcards.

Visum en paspoort voor zuidelijk afrika

Op dit moment heb je als houder van een Nederlands paspoort voor Namibië, Zuid-Afrika en Botswana geen visum nodig, voor Zimbabwe echter wel. Controleer altijd vooraf zelf bij de desbetreffende Afrikaanse ambassade of je een visum nodig hebt en of de regels voor jouw paspoort nog correct zijn.
Het paspoort dient meestal nog 6 maanden na terugkomst van de reis geldig te zijn. Verder moeten er in het paspoort nog tenminste twee blanco pagina’s naast elkaar zijn voor de nodige stempels en documenten.

Verzekeringen

Het afsluiten van een reisbagage en reisongevallen verzekering is verplicht, bij voorkeur een verzekering die ook repatriëring bij bijvoorbeeld Covid vergoed. Daarnaast adviseren wij om een annuleringsverzekering af te sluiten voor het geval je wegens ziekte, ongeval of familieomstandigheden niet zou kunnen vertrekken of wellicht de reis moet onderbreken.

Let op dat de annuleringsverzekering ook samengestelde reizen (pakketreizen) en modules dekt. Het kan belangrijk zijn om jouw medereizigers ook in de annuleringsverzekering op te nemen.
Dit kan bijvoorbeeld via Europeesche verzekeringen of OOM verzekeringen.
De autoverzekering sluit je, ter plaatse, met de autoverhuurder af.

Vaccinaties en gezondheidsrisico’s en Covid

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger zelf verantwoordelijk bent en moet voldoen aan oa de inreisvoorwaarden van het land waar je naar toe gaat. Bekijk de actuele voorwaarden met betrekking tot oa Covid op de website van de Rijksoverheid, Nederlandwereldwijd.nl.
In bepaalde gebieden van Afrika komt malaria voor en worden een aantal vaccinaties aangeraden. Voor de laatste informatie omtrent vaccinaties en malaria verwijzen wij naar website www.ggdreisvaccinaties.nl en de GGD kantoren.
Houd er rekening mee dat inenten vaak ruim 6 weken van tevoren moet gebeuren en dat ook op tijd met de malariakuur gestart moet worden. Neem je inentingsboekje mee op reis.

Foto’s
naar bovenkant tabblad
Botswana Zimbabwe begeleide 4x4 self drive

Wij zijn niet van die kuddedieren en Ibex Adventures paste perfect bij onze wensen. Vijf weken lang hebben we de prachtige Afrikaanse natuur écht kunnen ervaren. Met een ‘op maat… read more

Marileen Loopik
7 december 2023
Botswana zeer grote Baobab
Wildcamping Ntwetwe salt pan
STO Garant
STO Garant een reisgeld garantiefonds. Uw boekingsbedrag beschermd.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant