Marokko Coast to Coast 2020

in samen werking met onze partner voor Marokko reizen: Exclusive Time Travel

Marokko Coast to Coast is een 4×4 trip die voor iedereen, ongeacht je rij ervaring toegankelijk is. Reis met jouw eigen 4×4, enduro motor of boek de Fly & Drive vanaf Marrakesh waar een Toyota Prado (of soortgelijk) klaar zal staan.

Tijdens deze trip zullen we zeer veel offroad rijden maar ook een bezoek aan de koningssteden kan hierbij niet ontbreken.
Voor het uitzetten van deze reis hebben we de originele ‘Dakar Rally’ roadbooks gebruikt zodat er een mix zal zijn van gravel, stenen, geweldige zand duinen en zand pistes.
We overnachten in bivaks, campings en hotels.

overzicht:

1 – samenkomst op een nader te noemen camping in het zuiden van Spanje

2  – Ferry naar Marokko en kennismaking met de eerste paar honderd kilometers in dit fantastische land – overnachten op een camping in Marrakesh

3 – bezoek aan Marrakesh ….het echte Marokko. Laat je gaan en laat je meeslepen in deze fantastische stad.

4 – ‘driving to the south’ vroeg uit de veren en onroad rijden richting het zuiden. Overnachten in een Hotel dichtbij het bekende strand ‘Plage Blanche’

5  – na het ontbijt gaan we het 25 km lange strand bedwingen en ons langs offroad tracks via Tan-Tan verder naar het volgende bivak begeven.

6/7  – 2 Offroad dagen en genieten van elke seconde….’wat staat ons nu weer te wachten’? overnachten in bivak en in een bedouin kamp

8/9  – Verder offroad van Foum Zquid naar Mhamid over het Iriki meer en Erg Chegaga met een bezoek aan de ‘heilige oase’ met overnachting in een hotel in Mhamid, na het ontbijt een volledige vrije dag die naar eigen wens kan worden ingevuld….rust of toch nog een leuke 4×4 trip in de buurt?

10  – Via Zagora over de gewone weg via de krater van de Mummie en een fantastisch offroad pad naar Merzouga. Ons bivak Wordt opgeslagen in het midden van de Erg Chebbi woestijn waar we vergezeld van duizenden sterren een heerlijke gezamenlijke BBQ organiseren

11 – Dwars door de duinen naar één van de mooiste hotels in de omtrek waar de luxe ons staat op te wachten.

12  – Dakar piste van toen deze rally nog in Afrika werd verreden….. Merzouga – Boudnib. Dit is onze lieveling tijdens al onze Marokko trips, geniet van de natuur, wijde landschappen, zeer mooie route om ‘s avonds moe maar voldaan aan te komen in Boudnib waar er in Bedouin tenten wordt geslapen en we genieten van een heerlijke Marokkaanse maaltijd.

13 – Na het ontbijt een twee daagse offroad trip die van zuid naar noord gaan rijden met een bivak tussenin op een prachtige locatie.

14  – verder offroad naar ons laatste hotel waar er optioneel met motors en Quads kan worden gereden en waar we onze laatste dag met en feest diner wordt afgesloten!!

15  – Laatste stuk offroad richting Ferry Nador –> Almeria welke ‘s avonds zal vertrekken (wijzigingen voorbehouden) iedereen krijgt een hut aangewezen om fris de volgende morgen in Almeria aan te komen om aldus de rit huiswaarts of een verlenging van je verlof aan te vatten.

Prijs voor dit alles is 1750,- euro pp bij bezetting van 2 personen per eigen 4×4.

Wat is inclusief

Ferry Spanje – Marokko (vroege boot) en Marokko – Spanje (nachtboot incl hut).
Campings in Spanje en in Marokko (3 stuks).
5 Bivaks (eten niet inbegrepen: zelf of in groep organiseren).
6 hotel overnachtingen in half pension, zonder drank.
Begeleiding door ervaren gidsen met jarenlange ervaring in Marokko.
2 voertuig stickers per wagen.
Aandenken aan deze geweldige trip.

Wat is exclusief

Trip naar en van het zuiden van Spanje.
Brandstof (al is die in Marokko goedkoop).
Eten en drinken waar niet aangegeven.
Persoonlijke uitgaven.
Vlucht naar Marrakesh (Fly & Drive).
Huur van de wagen (Fly & Drive).
Verplichte annulering- en repatriëring verzekering.
Huur kampeer gerief (Fly & Drive met borg die u terug krijgt na inleveren in goede staat.)

Fly & Drive

Deze ‘Coast to Coast’ reis kan ook met een huuauto; type Toyota Prado 150 of Mitsubishi Pajero Sport (op basis van beschikbaarheid). De trip begint dan in Marrakesh en u rijdt op eigen gelegenheid weer terug naar Marrakesh. De organisatie zorgt voor kampeer gerief zoals tenten, slaapzak, slaapmatje, borden, bestek etc……

prijzen voor Fly & Drive zijn op aanvraag: info@ibexadventures.nl

Deze reis / dit aanbod valt NIET onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).