Avonturen

Begeleide 4×4 avonturen 

Namibië krater route

Een prachtige route door een ruig gebied waarin we vrijwel niemand tegenkomen. We doorkruisen droge rivierbeddingen vol diep poeder zacht zand. We klauteren over de keien die het spontaan op een rollen zetten en hun weg naar beneden zoeken.  Voorzichtig kruipt de auto weer omhoog om vanaf de top een begaanbare route naar beneden te kiezen. De struisvogels dartelen voor ons uit over het gravelpad dat eindigt aan het strand.

Namibië Ruige Noorden

Na een bezoek aan de Cheeta opvang rijden we over gravel en zand paden naar het noorden. We doorkruisen Namibië’s grootste wildpark Etosha. Grote groepen zebra’s en springbokken rennen om ons heen. Een lastige rit over wegen met gaten en keien brengt ons naar het noorden. We bezoeken een Himba stam en koelen af bij de Epupa waterval aan de Kunene rivier. Met een rode gloed gaat de zon onder; wat is het hier toch mooi!

Namibië Zuid Canyon

Rode duinen, zwarte rotsen en een spookstad, Kolmanskop. Vanaf de rand van de Fish River Canyon kijk je uit over de uitgesleten bergen. De scherpe belijning van de rode duinen in de Sossusvlei garandeert prachtige plaatjes! De zon kleurt de hemel diep rood en geeft de witte wolken een goudgele rand terwijl jij een duik neemt in de warmwaterbron van Ai Ais. Ga mee en laat je verrassen tijdens deze fantastische reis door zuid Namibië!

Vanuit een klein vliegtuigje kijken we neer op de Okavango delta. Rijden over de zoutvlakte is een uitdaging maar wij worden beloont, wat een indrukwekkende leegte. In diverse natuurparken speuren we naar wild. Bij de Painted Dog Conservation herstellen wilde honden die door stropers gewond raakten. In Victoria Falls stort de Mosi-oa-Tunya (de rook die dondert) waterval van grote hoogte naar beneden.  De mist is verfrissend.

Marokko Coast to Coast

We volgen de Dakar piste van toen deze rally nog in Afrika werd gereden….. Merzouga – Boudnib. Dit is onze lieveling tijdens al onze Marokko trips, geniet van de natuur en de wijde landschappen.  ‘s avonds moe maar voldaan aan komen in Boudnib waar we overnachten we in Bedouin tenten en genieten we van een heerlijke Marokkaanse maaltijd.

Deelname met eigen vervoer óf met huurauto.

Verschillende wildparken, elk met een eigen karakter en diersoorten. Uitgestrekt maar ook bergachtig en ruig. Slapen onder de sterren met dierengeluiden op de achtergrond. De nadruk van deze reis ligt in Zambia maar we bezoeken ook de Caprivistrook en Botswana. De onbekendheid en ongereptheid maakt deze reis extra speciaal, inclusief hoogtepunten zoals de Victoria Falls, Lower Zambezi en Chobe National Park.

Route Namibië - 4x4 Krater


4×4 krater route

Route Botswana - Zimbabwe


Botswana – Zimbabwe

Route Namibië - Ruige Noorden


Noord Namibië

Route Namibië Canyon


Namibië Canyon

Route Zambia wildparken


Zambia wildparken