De Makgadikgadi Zoutvlakte in Botswana is de grootste zoutvlakte ter wereld

Namibië Botswana 4×4 Rondreis

√ Central Kalahari Game Reserve

Wat hebben wij genoten van onze reis met Ibex Adventures. Een onvergetelijk avontuur. Drie weken door Botswana en Zimbabwe. Schitterende campsites, goede uitleg over welke Nationale Parken we… read more

sjoerd ilse Bloemsma
7 oktober 2023
Overzicht

Namibië Botswana 2026

Stel je voor: de eindeloze horizon van Namibië en Botswana strekt zich voor je uit terwijl je in je robuuste 4×4 huurauto met daktent door het adembenemende landschap rijdt. Met Ibex Adventures beleef je een unieke combinatie van vrijheid en avontuur tijdens deze onvergetelijke konvooireis door Zuidelijk Afrika.

Deze 24 daagse begeleide Namibië Botswana 4×4 rondreis voert je over de uitgestrekte zoutvlakte en door de Okavango Delta. We bezoeken Moremi, Central Kalahari en Etosha; fantastische wildparken waar je naar hartelust zelfstandig dieren kan spotten. 

Je volgt de soms wat uitdagende 4×4 routes, aangemoedigd door het Ibex team, maar ook gemakkelijkere wegen waar je desalniettemin olifanten op je pad tegen kan komen.

September 2026

Zelf rijden in een 4×4

Slapen in een daktent

Bezoek de wildparken

Avontuurlijk kamperen

STO Garant logo

Veilig boeken met STO Garant

Prijs va € 3.650,00 p.p.

Prijzen

Prijzen:

Deze richtprijs, gebaseerd op 2 personen in 1 auto met 1 twee persoons daktent is v.a. € 4.150,00 p.p.
Richtprijs o.b.v. 3 personen in 1 auto met 2 daktenten v.a. € 3.650,00 p.p.
prijzen per 01-01-2024

1 persoonstoeslag en of een 4e persoon in 1 auto op aanvraag.

De basisprijs is inclusief:

Luchthaven transfer in Namibië.
Alle campsite overnachtingen op basis van logies.
Entree wildparken: CKGR, Moremi en Etosha

Basis pick-up 4×4 met daktent, Toyota Hi-lux, Ford Ranger of vergelijkbaar, op basis van beschikbaarheid.
Basisverzekering van de huurauto.
Camping uitrusting voor het aantal geboekte personen, met onder andere:
Tafel, stoelen, kookgerei, servies, gasbrander, bbq rooster en een ca.40 liter koelkast.

De huurprijs van de auto is opgenomen in de genoemde totaalprijs, maar de hoofdboeker gaat een verbintenis aan met de auto verhuurder gedurende de reisperiode. De regels van de verhuurder zijn bindend en er wordt een borg berekend. Voor de borg is een creditcard noodzakelijk. Standaard wordt er uitgegaan van 2 bestuurders van minimaal 23 jaar oud en met tenminste 3 jaar rijervaring.

Het aantal bestuurders kan tegen meerprijs uitgebreid worden. De standaard verzekering kan uitgebreid worden.

De basisprijs is exclusief:

Vliegtickets.
Upgrade van de auto naar bijvoorbeeld een Toyota Land Cruiser of 4×4 met camper unit.
Verlaging van het eigen risico of hogere dekking van de autoverzekering.
Eventuele tol of lokale belastingen, boetes etc.
Brandstof.
Eten en drinken.

Voorbeelden van geweldige excursies die apart bij te boeken zijn:

Bezoek aan de Elephant Orphanage in Maun.
Helicopter vlucht over de Okavango Delta.
Mokoro boot tocht door de Delta.
Bezoek aan een San dorp.

Neushoorn spotten met een gids, Cheetah opvang bezoeken (CCF) en nog veel meer….

Deze reis start en eindigt in Namibië

De beschreven route en getoonde prijzen zijn onder voorbehoud en gebaseerd op deelname van minimaal 3 en maximaal 5 gasten-auto’s per reis. Prijswijzigingen zijn mogelijk tot het moment van boeken. Deze reis is ook als privéreis mogelijk.

Rijden in konvooi

Zelf rijden in je eigen (huur) 4×4.
Waar het kan ben je vrij om je route te kiezen, ’s avonds ontmoeten we elkaar op een afgesproken plek.
Niet alle gebieden op deze route zijn geschikt om alleen te bereizen. Op plekken waar alleen rijden niet verantwoord of niet toegestaan is, rijden we in in de buurt van elkaar zodat wij elkaar kunnen helpen.

Raymond en Wendy rijden in een eigen auto mee. Deze auto is uitgerust met zandladders, lier, hi lift jack en gereedschap.

De genoemde prijzen zijn ondervoorbehoud en kunnen wijzigen. De uiteindelijke prijs wordt in een offerte aangeboden en staat vast na het boeken en aanbetalen.

Reisimpressie

Het Avontuur Begint

Vanaf het moment dat je voet zet in het Namibische Windhoek, begint de spanning te stijgen. Je ontmoet je reisgezellen en Raymond en Wendy die je begeleiden op deze bijzondere self drive 4×4 rondreis. De stoere 4×4 huurauto met daktent geeft je de mogelijkheid om op plekken te komen die normaal ontoegankelijk zijn, terwijl je comfortabel en veilig slaapt onder de sterrenhemel van de Afrikaanse wildernis. De auto is compleet uitgerust met je eigen kookgerei en campuitrusting, alles voor een zorgeloze kampeer vakantie.

Grensovergang

Van Namibië Botswana in rijden is een leuke ervaring. Bij de grens lopen we van loket naar loket, halen stempels voor ons paspoort en de autopapieren. We betalen de lokale tol, wegenbelasting en verzekeringen en laten de auto’s inspecteren door douane en politie ambtenaren. Meestal gaat het snel maar soms kan het iets langer duren. Als we verder mogen rijden we richting Ghanzi.

Ongerepte Wildernis van Centraal Kalahari

Volgende stop, het Centraal Kalahari Game Reserve, een van de grootste en meest afgelegen reservaten ter wereld. Hier, te midden van uitgestrekte graslanden en acaciabossen, spot je wilde dieren zoals olifanten, buffels, giraffen en wie weet ook nog leeuwen en cheeta’s. De avonden brengen we door bij het kampvuur, waar je de dag herbeleeft onder een hemel vol sterren.

Betoverende Zoutvlaktes en Baobabbomen

Deze Namibië Botswana 4×4 rondreis neemt je mee over de uitgestrekte zoutvlaktes van Makgadikgadi, waar je het gevoel hebt op een andere planeet te zijn. Overal om je heen een stralend wit vlak landschap, een prachtig contrast met de diep blauwe hemel. Aan de horizon zie je zelfs de bolling van de aarde afgetekend. De reflectie van de ondergaande zon op de witte zoutvlakte zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Kubu Island, met zijn eeuwenoude baobabbomen, biedt een uniek landschap en een basis voor nog een prachtige overnachting.

De Weelderige Okavango Delta

Vanaf Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta, heb je de kans om het enorme water- en moeraslandschap van bovenaf te bewonderen tijdens een adembenemende rondvlucht, of om het water op te gaan tijdens een traditionele Mokoro tour. Deze groene oase bruist van het leven en biedt een scherp contrast met de droge landschappen die je eerder hebt doorkruist.

Moremi Nationaal Park

Grote groepen olifanten spelen in het water en de humeurige nijlpaarden laten al mopperend weten dat hun rust verstoord wordt. Na een paar mooie dagen in de regio van Maun gaan we weer op pad. Een avontuurlijk zandpad is de weg naar Namibië.

Etosha National Park

Terug in Namibië wacht Etosha National Park op je. Dit park is een paradijs voor wildlife fotografen. Met je 4×4 huurauto rijd je langs de beroemde waterpoelen van Etosha, waar olifanten, leeuwen, neushoorns en talloze andere dieren hun dorst lessen. We kamperen in het park dus grote kans dat je in de nacht wakker wordt door het gebrul van leeuwen, janken van hyena’s of trompetterende olifanten, een unieke ervaring!

Avontuurlijke Routes en Authentieke Cultuur

Tijdens de Namibië Botswana reis bezoek je traditionele dorpen en maak je kennis met de cultuur van onder andere de San-bevolking. Je leert over hun eeuwenoude tradities en hun diepe verbinding met de natuur.  

4x4 rondreis

Je ervaart de uitdagingen van het rijden door diep zand en over ruige paden, maar ook de voldoening van het bereiken van afgelegen bestemmingen. Een prachtige route door geel gras en onder palmbomen door.

Een Reis om Nooit te Vergeten

Met Ibex Adventures beleef je niet alleen de ultieme self-drive reis door Namibië en Botswana, maar ook de gezelligheid van een groepsreis. De gedeelde ervaringen en avonturen scheppen een band die lang na de reis blijft bestaan.

Begeleiding

Begeleiding door Ibex Adventures


Ibex Adventures richt zich tot reizigers die niet aan het strakke schema en reisgroep van de overland-trucks vast willen zitten maar tegelijk ook niet geheel onafhankelijk willen reizen over het voor velen toch nog onbekende continent.

Graag delen wij onze kennis en ervaring en bieden daarom begeleide 4×4 rondreizen aan door het schitterende Afrikaanse landschap.

Wij, Wendy & Raymond, reizen mee als begeleiders en zullen niet alleen bekende maar vooral ook minder bekende gebieden met jullie bezoeken. Wij kennen de wegen en de mooie plekjes.

Onze auto is uitgerust met zandplaten, lier, hi-lift jack en gereedschap zodat we elkaar kunnen helpen als dat nodig is.

Kies je voor een reis met Ibex Adventures dan ontdek de je ware essentie van een kleinschalige groepsreis door Namibië & Botswana.

Ervaar de vrijheid en het avontuur van het zelf rijden, met de zekerheid en het gemak van onze begeleiding.

Boek je avontuur nu en laat je meeslepen door de ruige schoonheid en de wilde dieren van Zuidelijk Afrika, allemaal vanuit het comfort van je eigen 4×4 huurauto met daktent.

Dag tot Dag

Dag 1

Windhoek, Namibië  

De reis begint in Windhoek, waar je de 4×4 huurauto met daktent ophaalt. Na een korte briefing en het doen van boodschappen, overnacht je op campsite bij de stad.

Dag 2-3

Onderweg naar Ghanzi  

Verken de levendige stad Windhoek voordat je richting de Kalahari-woestijn reist. We overnachten op sfeervolle Campsites. Ghanzi is de regio waar je de cultuur van de San-bevolking leert kennen.

Dag 4-6

Centraal Kalahari Game Reserve (CKGR)  

Dompel jezelf onder in de wildernis van CKGR. Spot wilde dieren zoals leeuwen, giraffen en cheeta’s terwijl je door een van de grootste wildparken ter wereld rijdt. Overnachten doen we op afgelegen campsites, zonder omheining, waar je de pure natuur en de dieren van dichtbij ervaart.

Dag 7-9

Rijden over de zoutvlaktes van Makgadikgadi en bij Kubu Island. Deze mysterieuze plek met oude baobabbomen biedt een unieke kampeerervaring. We vervolgen onze route over de zoutvlakte en rijden naar een campsite die bekend staat om zijn prachtige omgeving en comfortabele faciliteiten.

Dag 10-12

Maun en Moremi Game Reserve  

Verken het spectaculaire Moremi Game Reserve, waar je een overvloed aan wilde dieren kunt spotten. In Maun heb je de mogelijkheid om te ontspannen of deel te nemen aan activiteiten zoals een Mokoro boot tocht of een rondvlucht over de Okavango Delta.

Dag 13-15

Naar Grootfontein via de Dobe Grens 

Avontuurlijke wegen en zandpaden leiden ons naar de grens met Namibië. Bezoek het Grashoek Traditional San Village en het mysterieuze Lake Otjikoto voordat je aankomt bij een campsite aan de rand van het beroemde Etosha National Park.

Dag 16-18

Etosha National Park  

Ervaar de adembenemende schoonheid van Etosha National Park terwijl je op eigen gelegenheid door het park rijdt. Overnacht in camps zoals bijvoorbeeld Halali, Okaukuejo en Olifantsrus, waar je de kans hebt om wilde dieren te zien bij verlichte waterpoelen.

Dag 19-22

Klein Serengeti en Otjiwa Safari Lodge  

We nemen een uitdagende offroad routes zoals de Otjiheka 4×4 trail en kamperen op unieke locaties. Je kunt een bezoek brengen aan het Cheetah Conservation Fund. Zij vertellen enthousiast over hun inspanningen om de cheetah te beschermen. Ontspan en geniet van de luxe bij Otjiwa Safari Lodge.

Dag 23-24

Terug naar Windhoek  

We gaan terug naar Windhoek en brengen nog een laatste bezoek aan de stad. De laatste avond op de campsite voordat je het Namibie Botswana avontuur afsluit. De volgende ochtend brengen we de auto’s terug en wacht de transfer voor de terugvlucht.

Foto’s
Koi San tradities
ezelkar in Botswana

24 dagen Namibië Botswana 4×4 rondreis

✩ Kamperen en slapen in een daktent

✧ Rijden over de zoutvlakte in Botswana

✼ Leer meer over de lokale bevolking

❃ Bezoek Etosha wildpark

✯ Moremi Game Reserve

√ Central Kalahari Game Reserve

✤ Nederlandse reisbegeleiding

✲ Technische ondersteuning en hulp bij 4×4 rijden

🌟 Reserveer jouw plek vandaag nog en creëer herinneringen voor het leven!

5 sterren is te weinig voor deze fantastische organisatie. 🤩 Wendy en Ray hadden een mooie avontuurlijke reis voor ons samengesteld door het ruige noorden van Namibië. Alles was zo… read more

Nicole Raats
7 januari 2024
Makgadikgadi zoutvlakte
Local busstop
Ibex op de zoutvlakte in Botswana
STO Garant
STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant